Vad kostar en tillbyggnad i Ockelbo?

Kostnaderna för en tillbyggnad till ditt hus kan variera mycket beroende på flera olika faktorer. Det är därför viktigt att göra en välarbetad planering innan tillbyggnad i Ockelbo kan påbörjas. Med god planering och smarta tips kan du spara många tusenlappar. Tänk på att det inte finns någon standardmall för hur du bygger tillbyggnaden, utan allt måste anpassas till husets storlek och stil. 

Kontakta oss gärna via kontaktformulären här på hemsidan med dina frågor och funderingar!


Projektets storlek & kvadratmeterpris vid tillbyggnad

Kostnaden för en tillbyggnad i Ockelbo beror dels på projektets storlek och materialval. En stor tillbyggnad kostar således mer än en liten tillbyggnad. Det är dock bra att ha i åtanke att kvadratmeterpriset ofta blir lägre vid en större tillbyggnad än vid en liten. Detta beror på att det finns fasta avgifter som tillkommer oavsett storleken på projektet. Därför är det alltid bra att kontrollera snittpriset per kvadratmeter när du planerar tillbyggnaden.

Genomsnittliga kostnaden för tillbyggnad i Ockelbo varierar

  • Tänk på att kostnaden kan bli både mindre eller mer, det är så många faktorer som styr priset
  • En tillbyggnad på en befintlig fastighet kan vara både ganska enkelt eller ett mycket komplicerat projekt
  • Materialkostnaden styr också kvadratmeterpriset
  • Materialet är en kostnad som inte ingår i ROT-avdraget


Komplexitet & materialval vid tillbyggnad

En komplex tillbyggnad i Ockelbo kommer självklart kosta mer än en enkel tillbyggnad. Komplexa projekt kräver mer avancerade lösningar och fler arbetstimmar vilket i sin tur leder till en högre kostnad. Takfönster, isolering och olika finesser utöver det vanliga kommer att kosta mer. Kvalificerade eller riskfyllda arbetare kan kosta dubbelt så mycket som enklare måleri och snickeriarbeten. Självklart är det viktigt att tillbyggnaden täcker dina önskemål och drömmar. Men det kan vara bra att vara medveten om att svåra lösningar kostar mer. Kontakta oss gärna med alla dina frågor och funderingar via vårt kontaktformulär!

Här nedan kommer du att få ta del av både billiga och mer kostsamma tillbyggnad i Ockelbo samt nyttig information

  • Garage eller ett förråd är en billigare tillbyggnad 
  • Våtutrymmen som badrum har en högre kostnad
  • Materialet spelar stor roll för kostnaden av tillbyggnaden
  • Enkla material kräver ofta inte lika mycket arbete vilket även gör att hantverkarkostnaderna kan hållas nere


ROT-avdrag vid tillbyggnad i Ockelbo

ROT-avdraget är en förkortning för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. ROT-avdrag är ett skatteavdrag för privatpersoner som möjliggör ett avdrag på 30 % på arbetskostnaden vid en tillbyggnad. ROT-avdraget innebär att du kan göra avdrag och få en skattereduktion på max 50 000 kronor. Tänk på att materialkostnaden inte täcks in utan bara arbetskostnaden. Det krävs även att du har tjänat tillräckligt med pengar under året och betalat inkomstskatt för att täcka avdraget.